AVROTROS Vrijdagconcert
KlassiekKlassiek
KlassiekKlassiek

Klassiek meets kunst

Een avond voor het oor én het oog. In het AVROTROS Vrijdagconcert nemen Vasily Petrenko en Noa Wildschut het publiek mee op een muzikale reis langs Tsjaikovski, Respighi en Rimski-Korsakov. Daarnaast is er een dubbelexpositie in de foyer door Elise van Staveren en Doris Kolpa.

  1. Klassiek

Klassiek meets kunst

Op deze speciale avond is er muziek te horen én beeldende kunst te bewonderen in TivoliVredenburg. In de foyer kan je namelijk de kunstwerken van Elise van Staveren en Doris Kolpa bekijken. 

Doris Kolpa is een Rotterdamse kunstenaar en studeerde beeldende kunsten aan de St. Joost Academie. Vanuit haar stad zoekt ze verbinding met de natuurlijke wereld: ‘Ik schilder landschappen die niet als achtergrond dienen, maar een gelijkwaardig samenspel vormen met de mens.’ In het werk van Elise van Staveren zie je fragmenten van het dagelijks leven terugkomen. Haar series presenteren bevroren momenten en stilstaande beelden van herinneringen die hun eigen stappen herhalen.

AVROTROS

Tekening door Doris Kolpa

AVROTROS

'This is for the lake that me and my friends swim in' door Elise van Staveren

Violiste Noa Wildschut

Voor AVROTROS is Noa Wildschut geen onbekende. Tijdens seizoen 2020/2021 was zij de eerste artist in residence van het AVROTROS Vrijdagconcert. Deze keer soleert Wildschut in Tsjaikovski’s intieme Souvenir d’un lieu cher.

Tsjaikovski zelf werd ook jong herkend. Zo kreeg hij van Nadezjda von Meck een uitnodiging om naar haar Oekraïense landgoed Brailov te komen. Von Meck was een Russische zakenvrouw die vooral bekend stond om haar ondersteuning van jonge musici. Tsjaikovski accepteerde haar uitnodiging en al snel noemde hij het landgoed Brailov ‘dierbaar’. Glazoenov maakte een arrangement dat inmiddels de populariteit van de originele versie heeft overstegen.

Het tijdloze symfonische meesterwerk van Rimski-Korsakov

Nikolaj Rimski-Korsakov was een Russische componist en dirigent. Hij wordt beschouwd als een van de belangrijkste componisten van zijn tijd en zijn Sheherazade wordt door velen beschouwd als zijn magnum opus. Het werk is een symfonisch gedicht in vier delen, gebaseerd op het bekende sprookje 'Duizend-en-een-nacht'. Een terugkerend motief in de solerende viool verbindt de vier delen en presenteert het begin van elk verhaal. 

    Locatie:

    TivoliVredenburg in Utrecht

    Wanneer:

    vrijdag 17 mei 19.15 - 22.15 uur

    Prijs:

    Vanaf €30,50

Bestel je tickets hier!
MeerMeer
Loading
AndersAnders
Loading